Luotsi on vuosien aikana toteuttanut useita viestintäkoulutuksia, mediavalmennuksia ja sosiaalisen median koulutuksia. Yhtenä keskeisenä kohderyhmänä ovat olleet asiantuntijat, yliopistojen tutkijat ja muu henkilökunta.

Koulutuksia on tehty yhteistyössä muun muassa Helsingin yliopiston diabetestutkijoiden ja Porin yliopistokeskuksen kanssa. Tutkijoiden kanssa on harjoiteltu esimerkiksi oman viestin kiteyttämistä, median kanssa toimimista ja haastattelujen antamista. Mediavalmennus voidaan toteuttaa joko ison videokameran kanssa tai ilman. Iso kamera muuttaa haastattelutilanteen dynamiikkaa verrattuna vaikkapa lehtihaastattelun antamiseen. Siksi keskustelemme koulutuksissa myös esiintymisjännityksen taltuttamisesta.

Some-viestinnän koulutuksissa on puhuttu muun muassa oikeiden kanavien valinnasta, kanavien viestintätyyleistä, tavoittavuuden maksimoinnista, toimittajien tavoittamisesta sekä vihapuheeseen tai maalittamiseen reagoimisesta. Porin yliopistokeskuksen some-koulutus toteutettiin moniosaisena etäopetuksena.

Myös yksilövalmennusta on annettu haastaviin viestintätilanteisiin.

Pin It on Pinterest